Psihoterapija

Svaki čovjek je jedinstveno ljudsko biće. Čak ni dvije osobe nisu iste. Kroz naš život, svatko od nas je pod utjecajem različitih čimbenika od rođenja do smrti. Prema tome, kroz razvoj, mi smo bili oblikovani tako da jesmo, ono što jesmo. Štoviše, svaki od nas ima svoje razloge zašto se u određenim okolnostima ponaša na određeni način.

 

Individualni put svakoga od nas je drugačiji. Osim toga, sve dok se netko nije posrnuo na isti taj kamen, na kojim je netko drugi, ne može shvatiti kako se druga osoba osjeća i ne može suditi njezino ponašanje.

 

Stoga, ako želite pomoći nekome, dobro je da pokušate razumjeti, suosjećati, na neki način, pokušavate ga zavoljeti. Ako znate okolnosti ponašanja te osobe, ako znate njegovu dušu, znate i njegovu suštinu. A duša svakoga od nas je izuzetno bogata i vrijedna.

 

Na našem životnom putu, svaka se osoba ponekad nađe u nevolji. Ponekad pomaže razgovor sa strancem, a ponekad samo netko tko nas je spreman slušati. Ponekad nama nedostaje toplina drugoga, jednostavno razumijevanje ili samo kratki savjet. Ponekad u određenom razdoblju našeg života želimo samo olakšati našu patnju, tako da možemo nastaviti naše putovanje po sebi. Ipak, ponekad je potrebno prohodati dio puta zajedno sa osposobljenom osobom koja nam pomaže naučiti nositi se s našim problemima, oživiti potencijale u nama, što nas ojača, da možemo živjeti naš put u punini.